Tuesday, 10 May 2011

Perjalanan Sebagai Da'ie Bakal Bermula

Assalamualaikum...
apa khabar semua? harap semuanye sihat macam ana hari ini...Alhamdulillah, setelah selesai berkarya tentang Muhd dan Aisyah, kini ana ingin menceritakan ape event yg terbaru ana kepada antum... Alhamdulillah, ana dikejutkan dengan satu tawaran kemasukan ke Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya Nilam Puri, Kelantan dalam bidang Asasi Syariah. Jauh tu, tapi jauh perjalanan luas pengalaman. Mula-mula ana agak kesedihan juga kerane kesemua sahabat-sahabat ana majoritinya mendapat tawaran di Universiti Islam Antarabangsa dan Universiti Teknologi Mara. Tapi, Alhamdulillah, ana tidak keseorangan dalam perjuangan kali ini kerane ana ade teman yg akan menemankan ana iaitu Adam, Zaim dan Azri. InsyaAllah selepas ini ana dapat berjaye bersame-same mereke. Target ana mulai hari ini..."Kejar cita-cita dan seterusnya kejar impian." InsyaAllah, pada 29 Mei ini ana akan berangkat ke negeri Kelantan Darul Iman.
Tahniah! Anda telah berjaya diterima masuk ke program ASASI SYARIAH
Nama
:
MUHAMMAD WAFIUDDIN BIN ROSLI
Alamat
:
NO 11 LORONG 3 TAMAN MEWAH  JALAN MAHARAJA LELA 36000 TELUK INTAN PERAK
Program Pengajian
:
IAH - ASASI SYARIAH
Kolej Kediaman
:
NP - KOLEJ KEDIAMAN NILAM PURI

Anda telah bersetuju untuk MENERIMA tawaran ini!
Dulu kami menuntut di:Kini, Kami akan membawa nama Sis ke:


Ana harap kepada sahabat-sahabat yang membaca post kali ini dapat mendoakan kejayaan ana dan sahabat-sahabat ana...kali ini, perjuangan sebagai pejuang akan lebih mencabar..jadi, kekuatan rohani perlu kebal supaya tabah menghadapi perjuangan yang bakal mendatang..
Ikhlas kan hati dalam berjuang, perjuangan perlukan ketabahan bukan omongan yang menjadi kayu pengukur kerane perjuangan itu suci dan berjaya bersama pejuang yang murni.
Kpd someone yg selalu membuatkan hati ini gembira, wafy hargai dan wafy akan terus mencuba...janji wafy "mengingati selagi roh masih lagi dijasad"

~sipejuanglovesomeonewhotouchhisheart~

7 comments:

 1. Firstly,salam kenal dan salam ukhuwah..

  Tahniah,moga terus berjaya.. Moga Allah kurniakan kekuatan untuk menempuh alam baru..

  InsyaAllah,Allah sentiasa menolong hambaNya.. Selagi mana kita terus berjuang di jalanNya,jangan pernah merasa penat,apalagi berputus asa..

  Asasi syariah!InsyaAllah,moga Allah permudahkan aliran ilmuNya..

  ReplyDelete
 2. wah..aq ske wafy..meletop..n congrats..

  ReplyDelete
 3. salam ukhuwah juga kepada Ibnbakr...
  dan syukran kepada Ibnbakr, hamzi dan fakrul~
  sayang antum!!!

  ReplyDelete
 4. good luck :)
  Teruskan berjuang.
  jgn lupe aku ;)

  ReplyDelete
 5. thankx akhi faiz mujahid...
  and thanx azny..
  all the best u all~

  ReplyDelete